2012. július 1., vasárnap

#1 Intro


Évek óta foglalkoztatott a téma, de tavaly év végén döntöttem el, hogy idén külföldi nyelviskolában fogom elmélyíteni a nyelvtudásom.
Sokféleképen tanultam eddig a nyelvet: gyerekkoromban magántanárnál, középiskolában második nyelvként, felnőtt fejjel megint magántanárnál, angol nyelvű játékokból, szakmai anyagokból, sorozat- és filmnézésekből.
Mivel az elmúlt években folyamatosan tapasztaltam, hogy egy-egy többnapos rendezvény vagy külföldi baráti látogatás alkalmával nagymértékben javult az angol nyelvű kommunikációs képességem, ezért világossá vált számomra, hogy a lehető leghatékonyabban fejlődni anyanyelvi környezetben tudok. Innen egyenesen következik a külföldi nyelviskola ötlete.

Több heti kutakodás eredményeként a Miamiban működő EF nyelviskolát találtam alkalmasnak arra, hogy befogadjon. A suli Miami Beachen található kampuszán 4 hetet töltök tanulással, ismerkedéssel, szórakozással, munkával (strandröpivel, frizbivel, evezéssel, aligátorsimogatással, űrközpontlátogatással, kalandozással).

Célom, hogy egy fenntartható, magabiztos angol-tudással érkezzem haza, bátran merjek kommunikálni, eredeti nyelven könyvet olvasni.

A blogot családom, barátaim és a magam szórakoztatására hegesztem, így remélhetőleg minőségi szórakoztatásban lesz részetek. A rendszeres olvasókat, látogatókat, kommentelőket (valójában csak a kommentelőket) félértékes ajándékokkal lepem meg. Az extrém trollkodást nem trollerálom.

A műsor adalékai:
EF magyar honlap: http://www.ef.co.hu/
EF Miami trailer: http://youtu.be/m6h4lveFmEk